Concello de Narón
Espa�ol
Entrada a Naronmail
 

Deportes Cultura
Deportes Cultura
Policía Local de Narón dameuntoke
Policía local Mocidade
Concellería de Igualdade Biblioteca de Narón
Igualdade Biblioteca de Narón
Turismo de Narón Do berce á rúa
Turismo Do berce á rúa
Outras webs Narón, Cidade Fidalga
Outras Webs Narón, Cidade Fidalga
Novas
 
INICIO DO "CURSO PRÁCTICO DE ELABORACIÓN DE TAPAS" NO CENTRO DE FORMACIÓN IRMÁS FROILAZ
INICIO DO
Un total de trinta e catro hostaleiros da localidade participan nesta iniciativa, impulsada desde a Concellería de Promoción Económica
Narón, 21 de xuño de 2016. As instalacións do Centro de Formación Irmás Froilaz, na Gándara, acolleron a primeira das xornadas do “Curso práctico de elaboración de tapas” enmarcado no programa Narón Gastronómico. O edil de Promoción Económica, Pablo Villamar, asistiu á primeira hora á presentación do curso que imparte Xoán Crujeiras, profesor no IES Fraga do Eume de Hostalería e copropietario do restaurante “A Estación”, en Cambre, distinguido cunha Estrela Michelín e un Sol Repsol. Un total de trinta e catro hostaleiros da localidade –en representación de vinte e catro establecementos- participan nesta iniciativa impulsada desde a Concellería de Promoción Económica.
Crujeiras transmitiu aos hostaleiros que asisten ao curso a importancia que teñen as tapas no sector, repercutindo directamente na facturación dos establecementos. “É moi importante o produto a utilizar nas tapas e a súa elaboración, pero non podemos esquecer o modo de presentalas”, subliñou. Na sesión os hostaleiros locais tiveron a oportunidade de cociñar saborosas brochetas de solombo de porco con arroz, especies marroquíes e salsa de pimentón; bocadillos de carrilleiras estofadas, queixo brie, tomate seco e albahaca ou croquetas de mexillón tigre, entre outra decena de especialidades.
A vindeira sesión do “Curso práctico de elaboración de tapas” desenvolverase o vindeiro martes, 28 de xuño, tamén en horario de 17.00 a 19.30 horas en Irmás Froilaz. Nesta ocasión os participantes, tal e como apuntou Crujeiras, terán a oportunidade de cociñar tapas máis elaboradas e nas que se utilizarán como ingredientes, entre outros, o pemento do Couto e o tomate negro de Santiago. O edil de Promoción Económica indicou que ao empregar este tipo de produtos na elaboración das tapas “ofrécese a posibilidade de dalos a coñecer e promocionalos entre a clientela dos establecementos, e tamén de amosar diferentes receitas a base destas especies de pemento e tomate cultivados na localidade e comarca”.
Villamar agradeceu a presencia de Xoán Crujeiras nesta iniciativa e tamén a de todos os representantes do sector hostaleiro local que se implicaron tanto neste curso como noutras propostas que se impulsan a través do programa “Narón Gastronómico”.



Últimas novasu Tódalas novas

<<< Xaneiro 2018 >>>

LMMXVSD
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
   
 
Concello de Narón - Aviso legal